Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

 

Η Ιόνιος Σχολή στο Campion School Model United Nations 2024

Η Ιόνιος Σχολή συμμετείχε στο διήμερο αγγλόφωνο συνέδριο Campion School Model United Nations-CSMUN, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 12 και την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024, στο Campion School, στην Παλλήνη, με θέμα «The World’s Youth».  Το Σχολείο μας εκπροσώπησε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Αλγερίας, ενώ τα μέλη της αποστολής προετοίμασε και συνόδευσε ο κ. Μανώλης Πολυχρονίδης, Δάσκαλος Ρητορικής και Πολιτικός Επιστήμονας.

Σημαντική διάκριση μαθητή του Γυμνασίου μας:  Στην τελετή λήξης ο μαθητής της Β' Γυμνασίου, Ανδρέας Κουτρούλης, διακρίθηκε με Εύφημο Μνεία (Honourable Mention) ως εκπρόσωπος της Δημοκρατίας της Αλγερίας, στην απαιτητική επιτροπή Ειδικής Πολιτικής και Αποικιοποίησης (Special Political and Decolonisation Committee).

Ο Ανδρέας, που ήταν ο μικρότερος μαθητής στην Επιτροπή του, ήταν και ο Πρέσβης της Διπλωματικής Αποστολής της Δημοκρατίας της Αλγερίας, μέλη της οποίας ήταν, επίσης, ο Νικήτας Κοκοτσάκης (Β' Γυμνασίου) στην Επιτροπή Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών και Πολιτιστικών Θεμάτων και ο Θάνος Θεοδώρου (Γ' Γυμνασίου), που εκπροσώπησε την Αλγερία στο ιδιαίτερα απαιτητικό Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.