Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

 

Ημερήσια εκδρομή Α' Γυμνασίου

Η ετήσια ημερήσια εκδρομή των μαθητών και μαθητριών της Α’ Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε τον μήνα Απρίλιο, με προορισμό, αρχικά, τον Αρχαιολογικό Χώρο-Μουσείο της Κορίνθου και, στη συνέχεια, το Πάρκο Ψυχαγωγίας «ΦΥΣΗ Κ ΟΝ», στο Ρέθι Κορινθίας.

Η αρχαία Κόρινθος ήταν από τις πλουσιότερες πόλεις του Αρχαίου Κόσμου και η περιήγηση των παιδιών στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο τούς έδωσε την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με την ιστορία της πόλης και την εξέλιξή της, από τα προϊστορικά ακόμα χρόνια έως και την περίοδο των Ενετών και των Οθωμανών.

Η επόμενη στάση, στο Πάρκο Ψυχαγωγίας «ΦΥΣΗ Κ ΟΝ», είχε, επίσης, χαρακτήρα εκπαιδευτικό, αφού βοήθησε στην υλοποίηση των διδακτικών στόχων (γνωριμία με το οικοσύστημα, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής), αλλά και ψυχαγωγικό, μιας και οι χώροι του Πάρκου προσέφεραν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και εκτόνωσης στους εκδρομείς.

Η εκδρομή αυτή αποτέλεσε μία ιδιαίτερη εμπειρία, ολοκληρώνοντας με τον πιο γλυκό τρόπο, τις εξόδους της πρώτης γυμνασιακής χρονιάς των παιδιών μας.