Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

 

Η Αρχαιολόγος και Ιστορικός Τέχνης  Δρ. Βερόνικα Κάλας στο Σχολείο μας

Με χαρά υποδεχθήκαμε στο Σχολείο μας, στις 15 Απριλίου 2024, την Ελληνοαμερικανίδα Δρ. Βερόνικα Κάλας, Αρχαιολόγο και Ιστορικό Τέχνης, από το Smithsonian Institute, το μεγαλύτερο Εθνικό Μουσείο των ΗΠΑ. 

Η Δρ. Κάλας σπούδασε στο University of Michigan και έλαβε Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό τίτλο από το New York University, με ειδικότητα την αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο και τους Μεσογειακούς Πολιτισμούς.  Η επίσκεψή της προσέφερε στους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος Επιλογής Ιστορίας της Τέχνης της Β’ Λυκείου, καθώς και στο ΙΒ Year1, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη, με θέμα την εξέλιξη της Τέχνης από το 8.000 π.Χ. έως το 1.500 μ.Χ., όλη τη διαδρομή, από την Παλαιολιθική και τη Νεολιθική, στη Μινωική και τη Μυκηναϊκή, την Κλασική, Ρωμαϊκή, Ελληνιστική και Βυζαντινή περίοδο, μέσα από slides, όπως παρουσιάζονται στις περιηγήσεις του Smithsonian Institute στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στην πλούσια αυτή εμπειρία και κατέκλυσαν την ομιλήτρια με ερωτήσεις. Την παρουσίαση συντόνισε η Καθηγήτρια κ. Μάριον Καβαλλιέρου.

kalas