Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

 

Όμιλος Ρητορικής Τέχνης - Panhellenic Forensics

Επιτυχημένη υπήρξε, για μία ακόμη φορά, η συμμετοχή της Ομάδας Ρητορικής Τέχνης του Σχολείου μας στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στα αγγλικά- Panhellenic Forensics, οι οποίοι διοργανώθηκαν στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, στη Θεσσαλονίκη, από την Πέμπτη, 4 Απριλίου ως και την Κυριακή, 7 Απριλίου 2024, με τη συμμετοχή 600 μαθητών από 22 Ιδιωτικά και ένα Δημόσιο Σχολείο.

Η Ιόνιος Σχολή,  με επικεφαλής τον Διευθυντή του Λυκείου, κ.Μελέτη Μελετόπουλο, έλαβε μέρος στους Αγώνες με 14μελή αποστολή, απαρτιζόμενη από τους μαθητές, Γιάννη Γαβουνέλη, Θάνο Θεοδώρου (Β’ Γυμνασίου), Γιώργο Πάσχο (Γ’ Γυμνασίου), Μιχάλη Λεβή, Δημήτρη Θανόπουλο, Γιάννη Χωλίδη, Κωνσταντίνο Πούλιο και Βασίλη Καλοφωλιά (Α’ Λυκείου), καθώς και τους μαθητές/-τριες της Β' Λυκείου, Παναγιώτη Ζωντανό, Μαρία-Στέλλα Μπαρμπαλιά, Νικόλα Παπαδέα, Κωνσταντίνο Χατζηχρήστο, Αλέξανδρο Μπουντούρη και Απόστολο Μπαλταδώρο.  

Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, οι μαθητές μας συμμετείχαν στα ρητορικά αγωνίσματα της Εκφραστικής Ανάγνωσης, του Αυθόρμητου Λόγου, της Ομαδικής Συζήτησης, του Προτρεπτικού Λόγου και του Θεατρικού Ντουέτου, αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες δημόσιου λόγου και έκφρασης, ενώ παρακολούθησαν πολλούς άλλους μαθητές και μαθήτριες από τα άλλα σχολεία.

Τα παιδιά είχαν προπονήσει, συνόδευσαν και συμμετείχαν ως κριτές οι Μανώλης Πολυχρονίδης, Ελεάννα Γώγου, Βασιλική Τέλιου και Κατερίνα Αρματά (απόφοιτος της Ιονίου Σχολής, η οποία, μάλιστα, διακρίθηκε, αφού κλήθηκε να συμμετάσχει ως κριτής στους Τελικούς του Debate).

Η τριήμερη διαμονή τους στη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε, επίσης, μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για γνωριμία με τη συμπρωτεύουσα:  βραδινή βόλτα και δείπνο στα Λαδάδικα, περιήγηση -με τη φροντίδα του κ. Μελετόπουλου- για τα παιδιά της Β’ Λυκείου στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στο Βυζαντινό Μουσείο, αλλά και βόλτα για όλη την ομάδα από το Επταπύργιο μέχρι το κέντρο της πόλης, όπου απολαύσαμε γευστικό παγωτό από το παραδοσιακό γαλακτοπωλείο Δορκάδα, στην οδό Κασσάνδρου.

Το ταξίδι αυτό θα μείνει αξέχαστο σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς συνδύασε πολλές αξιομνημόνευτες στιγμές προσωπικής εξέλιξης αλλά και διασκέδασης με τους συμμαθητές τους.