Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

 

Δράσεις του Ομίλου Ρητορικής Τέχνης

Ο μήνας Μάρτιος ξεκίνησε με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε μαθητικές διοργανώσεις Ρητορικής Τέχνης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 7 έως 10 Μαρτίου.

Την Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2024, το απόγευμα, ξεκίνησε η τετραήμερη μαθητική προσομοίωση του ΟΗΕ "6th Middle School Kifissia Model United Nations" (MSKMUN), στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, με τη συμμετοχή πλέον των 500 μαθητών και μαθητριών από 40 ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, από πολλά μέρη της Ελλάδας, αλλά και ενός Λυκείου από την Ολλανδία και ενός από την Ελβετία.

Η Ιόνιος Σχολή συμμετείχε με τους Θάνο Θεοδώρου (Β' Γυμνασίου), που είχε τον πολύ απαιτητικό ρόλο του εκπροσώπου της Ταΐβάν στο Συμβούλιο Ασφαλείας,  Ανδρέα Κουτρούλη και Άγγελο Μητσογιάννη (Α' Γυμνασίου), που συμμετείχαν στο "Fiction Committee" ως χαρακτήρες κόμικ.  Η τελευταία ημέρα έλαβε χώρα στο Domotel Kastri Hotel, στην Εκάλη, όπου, στην τελετή λήξης, ο Ανδρέας Κουτρούλης έλαβε τη διάκριση "Honorable Mention" για την ενεργό συμμετοχή του στην επιτροπή του.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 8 Μαρτίου 2024, ξεκίνησε η τριήμερη διοργάνωση των 4ων Αγώνων Ρητορικής Τέχνης του Pierce College, όπου μαθητές και μαθήτριες από 55 δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια από Αττική, Πάτρα, Λάρισα, Χαλκίδα, Άνδρο και Ηράκλειο Κρήτης διαγωνίστηκαν στα ρητορικά αγωνίσματα των Διττών Λόγων, του Προτρεπτικού Λόγου και της Εκφραστικής Ανάγνωσης.

Η Ιόνιος Σχολή εκπροσωπήθηκε με δύο ομάδες: η πρώτη με τους Ολυμπία Λέου και Γιώργο Πάσχο (Γ' Γυνασίου), Καλλιόπη Ζαχαριάδου και Λάμπρο Ζούγρα (Α' Γυμνασίου), και η δεύτερη με τους Γιάννη Γαβουνέλη, Μαριάνθη Λιακοπούλου, Αριστείδη Παρζακώνη και Κατερίνα Σύρρου (Β' Γυμνασίου), Κωνσταντίνο Αδαμόπουλο και Εβελίνα Ράλλη (Α' Γυμνασίου).

Τους μαθητές και τις μαθήτριες προετοίμασαν και συνόδευσαν ως κριτές στους αγώνες οι προπονητές Ρητορικής, Μανώλης Πολυχρονίδης, Ελεάννα Ραφαηλία Γώγου, Βασιλική Τέλιου, Κατερίνα Αρματά, Μαίρη Εμμανουήλ και Χρήστος Μεσογείτης.

Τα μέλη του Ομίλου Ρητορικής Τέχνης προετοιμάζονται για τους Μαθητικούς Αγώνες Γυμνασίων «Μικρές Αντιλογίες», που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024, στις εγκαταστάσεις της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne d’ Arc, στον Πειραιά.