Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

 

9o Mαθητικό Συμπόσιο Γυμνασίων Αττικής: «Κυκλική Οικονομία: Ανάγκη και Ευκαιρία για Αειφορία»

Το Γυμνάσιο της Ιονίου Σχολής, ως μέλος του Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων UNESCO (UNESCO ASPnet), έλαβε μέρος, με αντιπροσωπία μαθητών και μαθητριών της Γ' Γυμνασίου, στο 9o Mαθητικό Συμπόσιο Γυμνασίων Αττικής, που πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024, στο Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά (οδός Πειραιώς και Επονιτών 21).  Το Συμπόσιο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων) και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Το θέμα του ήταν «Κυκλική Οικονομία: Ανάγκη και Ευκαιρία για Αειφορία» και, μέσα από τις εργασίες του, είχε ως στόχο την ανάδειξη της κυκλικής οικονομίας ως ενός νέου μοντέλου προσέγγισης στην παραγωγή και κατανάλωση αγαθών, η οποία αποφεύγει τη χρήση μη ανανεώσιμων πόρων και βασίζεται στην επαναχρησιμοποίηση υλικών και προϊόντων, προωθώντας την αειφορία.  Τα παιδιά προετοίμασε και συνόδευσε ο Υπεύθυνος του Ομίλου UNESCO, κ. Γεώργιος Βλόνταρζικ, Καθηγητής Γαλλικής Γλώσσας του Σχολείου μας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συμμετοχή τους στο Συμπόσιο, τα μέλη του Ομίλου παρακολούθησαν, την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με τη συμμετοχή καταξιωμένων ομιλητών.  Επιπλέον, με τον συντονισμό του κ. Μανώλη Πολυχρονίδη, Δασκάλου Ρητορικής, διεξήγαγαν μικρή έρευνα με ερωτηματολόγιο και σύντομες συνεντεύξεις, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσίασαν μέσω σύντομου video, το οποίο επιμελήθηκε ο μαθητής της Α' Γυμνασίου, Ανδρέας Κουτρούλης.

Το video μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο  https://youtu.be/g06DjQmrAWc