Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

 

Εκπαιδευτική Ανταλλαγή με το Escola Pia Sarrià της Βαρκελώνης Ισπανίας

Ομάδα μαθητών και μαθητριών των τάξεων Α’ και Β’ Λυκείου, καθώς και του ΙΒ1 της Ιονίου Σχολής, θα συμμετάσχει σε Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ανταλλαγής με το σχολείο Escola Pia Sarrià της Βαρκελώνης, στην Ισπανία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας θα φιλοξενήσουν για 7 ημέρες, από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου έως το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, μαθήτριες και μαθητές -ανάλογης τάξης και ηλικίας- του Σχολείου της Βαρκελώνης. Στη συνέχεια, τα παιδιά μας θα φιλοξενηθούν από τις οικογένειες των παιδιών που υποδέχθηκαν στην Ελλάδα, από το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024.

Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, οι Ισπανοί φιλοξενούμενοί μας θα γνωρίσουν την Ιστορία και τον Πολιτισμό της χώρας μας, θα ξεναγηθούν στην Ακρόπολη και το Μουσείο της, στο Σούνιο και τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Μουσείο Μπενάκη, και θα πάρουν μία μικρή γεύση της καθημερινότητάς των συμμαθητών τους.

Στη Βαρκελώνη, τα παιδιά μας, με τη συνοδεία Καθηγητών τους, θα επισκεφθούν συνοικίες της πόλης, την πολυσύχναστη Las Ramblas, τη Γοτθική συνοικία, την εκκλησία Sagrada Família και την Casa Batlló του Γκαουντί, το Μουσείο Πικάσο και άλλα μνημεία και αξιοθέατα. Θα εκπονήσουν, επίσης, εργασίες με κοινό θέμα για τα δύο σχολεία, που θα παρουσιάσουν στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου φιλοξενίας.

Το πρόγραμμα προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία για πολιτιστική επαφή, γόνιμη και δημιουργική αλληλεπίδραση με συνομηλίκους τους, ενώ αποτελεί και μία μοναδική βιωματική εμπειρία.