Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

 

Εκπαιδευτική ανταλλαγή με το Σχολείο Heinz-Berggruen-Gymnasium, στο Βερολίνο 

Ομάδα μαθητών και μαθητριών των τάξεων Α΄ και Β΄ Λυκείου, καθώς και του ΙΒ1 της Ιονίου Σχολής προετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική ανταλλαγή με το σχολείο Heinz-Berggruen-Gymnasium του Βερολίνου στη Γερμανία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, αρχικά οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας θα φιλοξενήσουν τους συμμαθητές τους από το  Heinz-Berggruen-Gymnasium, από 8 έως 12 Ιανουαρίου 2024, στην Αθήνα.  Κατά την παραμονή τους, θα έχουν την ευκαιρία να γωνρίσουν την πόλη μας, θα ξεναγηθούν σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και θα περάσουν χρόνο με τις οικογένειες που τους φιλοξενούν.

Εν συνεχεία, από 15 έως 19 Ιανουαρίου 2024, τα παιδιά μας θα ταξιδέψουν στη Γερμανία, όπου με τη σειρά τους, θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες μαθητών και μαθητριών της αντίστοιχης τάξης και ηλικίας του Σχολείου του Βερολίνου. 

Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να συναναστραφούν τους συνομηλίκους τους, αλλά και να έλθουν σε επαφή με τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Θα επισκεφθούν σπουδαία μνημεία, όπως την Πύλη του Βραδεμβούργου, το «Τείχος», το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, το Σημείο ελέγχου «Charlie», το κτήριο της Βουλής, τη Στήλη της Νίκης, και σημαντικά μουσεία, όπως το Μουσείο του Τείχους, και θα συμμετάσχουν σε μία εκδρομή στο Πότσνταμ, όπου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ανάκτορο Sanssouci και το Παλάτι Cecilienhof. 

Για την προετοιμασία τους, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συναντήσεις, στο πλαίσιο του απογευματινού προγράμματος, στις οποίες οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το Σχολείο του προγράμματος ανταλλαγής, για τα πολιτισμικά δρώμενα, αλλά και την ιστορία της πόλης του Βερολίνου, και προετοίμασαν τις παρουσιάσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα.

Υπεύθυνες του προγράμματος και συνοδοί έχουν ορισθεί οι Καθηγήτριες Γερμανικής Γλώσσας της Ιονίου Σχολής, κ. Α. Ντίνου και κ. Κ. Τσιτσάνη.