Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

 

Εκπαιδευτική ανταλλαγή με το Budaörsi Illyés Gyula Gymnazium της Βουδαπέστης

Στο πλαίσιο του αγγλόφωνου Προγράμματος Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών, οι μαθητές της Ιονίου Σχολής υποδέχθηκαν και φιλοξένησαν τους Ούγγρους συμμαθητές και συμμαθήτριές τους από το Σχολείο Budaörsi Illyés Gyula Gymnazium, στην Αθήνα, από τις 3 έως τις 11 Νομεβρίου 2023. Το φετινό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης των Ελλήνων μαθητών στη Βουδαπέστη, κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023, και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές του Σχολείου της Βουδαπέστης να γνωρίσουν το Σχολείο και την πόλη μας.

Οι μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων εκπόνησαν αμφότεροι ομαδικές εργασίες με κοινό θέμα "Reimagining School" που παρουσιάστηκαν, με κείμενο και οπτικοακουστικά μέσα, στο Θέατρο του Σχολείου μας. Μεικτές ομάδες από τα δύο σχολεία επεξεργάστηκαν τις προτάσεις και τις σκέψεις τους, οι οποίες, εν τέλει, παρουσιάστηκαν και ψηφίστηκαν την τελευταία μέρα του προγρμάμματος σε μία προσομοίωση Μαθητικού Κοινοβουλίου.

Οι Ούγγροι μαθητές και μαθήτριες επισκέφθηκαν τον Βράχο της Ακρόπολης, το μουσείο της Ακρόπολης και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με συνοδεία ξεναγού, καθώς και το Μουσείο Μπενάκη, όπου ξεναγήθηκαν στη μόνιμη συλλογή από την καθηγήτρια κ Ήρα Βλαχάκη. Περιηγήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τα παιδιά μας και τους υπεύθυνους καθηγητές του προγράμματος, κ. Γ. Τσιφετάκη και κ.Ή.Βλαχάκη, σταματώντας σε σημεία ενδιαφέροντος, όπως το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, την Αθηναϊκή Τριλογία, τα Αναφιώτικα και, τελικά, την Πνύκα, ως σημείο αναφοράς σχετικό με την θεματική του προγράμματος.

Η συνεργασία των δύο σχολείων ανανεώθηκε για το επόμενο σχολικό έτος 2024-2025.