Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

 

Ευρωπαϊκό Συνέδριο στην Bologna της Ιταλίας (25-27 Οκτωβρίου 2023)

Η συμμετοχή της Ιονίου Σχολής στο 8ο Ευρωπαϊκό συνέδριο, με θέμα «Raw Materials and Circular economy», στην Bologna της Ιταλίας, ήταν μια από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες στη ζωή των μαθητών.

Όσο αφορά το συνέδριο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τα raw materials, καθώς και να αλληλεπιδράσουν με μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών.  Είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν ανθρώπους από όλη την Ευρώπη, να παίξουν τα διαδραστικά παιχνίδια που αυτοί είχαν προετοιμάσει και να δοκιμάσουν συνταγές και παραδοσιακά φαγητά των άλλων χωρών.

Όσον αφορά το κομμάτι εκτός του συνεδρίου, μέσα από το ξενοδοχείο και τα προγραμματισμένα γεύματα κατάφεραν να γνωριστούν και να κάνουν φίλιες με πολλά άτομα, όπως Βόσνιους, Αυστριακούς Σουηδούς και Ιταλούς.

Χαρακτηριστικά, η μαθήτρια της Α’ Λυκείου, Ελισάβετ Χριστούλα, αναφέρει:
«Παίξαμε επιτραπέζια όλοι μαζί, ανταλλάξαμε μουσικά γούστα, βρήκαμε κοινά τραγούδια τα οποία τραγουδήσαμε μαζί, καταφέραμε να μάθουμε ορισμένες λέξεις σε άλλες γλώσσες και κάποια από τα έθιμα τους. Πραγματικά, θεωρώ ότι ήταν μία υπέροχη εμπειρία, γιατί καταφέραμε να γνωριστούμε και με άτομα από άλλες χώρες, να δούμε πώς ζουν και συμπεριφέρονται, να μάθουμε να κοινωνικοποιούμαστε, πώς να συμπεριφερόμαστε σε πολύ κόσμο, να διαχειριζόμαστε το άγχος μας επί σκηνής και να χρησιμοποιούμε τα αγγλικά μας, ώστε να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε. Είχαμε να την ευκαιρία να γυρίσουμε την πόλη της Bologna, να δοκιμάσουμε ιταλικές γεύσεις και να σχηματίσουμε αλησμόνητες αναμνήσεις. Συμπερασματικά, είναι μια πολύ ωραία εμπειρία που μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντες των παιδιών σε ποικίλους τομείς.»

 

ιονιος σχολή ιονιος σχολή ιονιος σχολή ιονιος σχολή