Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

 

Πενθήμερη εκδρομή Γ' Λυκείου στα Ιωάννινα

Η πενθήμερη εκδρομή της Γ΄Λυκείου της Ιονίου Σχολής στην Ήπειρο ξεκίνησε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, με πρώτο σταθμό την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Εκεί, τα παιδιά επισκέφτηκαν το Μουσείο και το Πάρκο των Ηρώων. Επόμενος σταθμός ήταν η πόλη των Ιωαννίνων, στην οποία περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στα πιο σπουδαία σημεία της.

H εκδρομή συνεχίστηκε στα Ζαγοροχώρια, πραγματοποιήθηκε πεζοπορία μέχρι την Αγία Παρασκευή και γεύμα στο Μονοδέντρι, μοναδικά μνημεία ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Στη συνέχεια, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του 1940, στο Καλπάκι. Την τελευταία μέρα της εκδρομής, στο νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων όλη η Γ΄Λυκείου της Ιονίου Σχολής, με τους Δασκάλους της, επισκέφθηκε το κονάκι του Αλή πασά, είδε τα όπλα του και το σημείο που εκτελέστηκε από το απόσπασμα του Χουρσίτ το 1822.

Κατά την επιστροφή τους στη Φιλοθέη, το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, απόλαυσαν λίγες ώρες στα Μετέωρα και τη γύρω περιοχή.

Αυτή η πενθήμερη εκδρομή προσέφερε στα παιδιά, εκτός από μια άριστη ευκαιρία για πνευματική ξεκούραση, ουσιαστική επαφή με τη φύση και την ελληνική ιστορία και μια μεγάλη δεξαμενή ζεστών αναμνήσεων.