Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

 

Εκπαιδευτική Ανταλλαγή με το Liceo Classico Galileo Galilei της Φλωρεντίας

Η Εκπαιδευτική Κοινότητα του Λυκείου τής ΙΟΝΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ με χαρά φιλοξένησε, από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου, μαθητές και μαθήτριες από το Σχολείο της Φλωρεντίας Liceo Classico Galileo Galilei, στο πλαίσιο του προγράμματος Μαθητικών Ανταλλαγών.  Οι Ιταλοί μαθητές, συνοδευόμενα από τους Καθηγητές τους, φιλοξενήθηκαν στα σπίτια μαθητών της Ιονίου Σχολής και περιηγήθηκαν στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν την Ακρόπολη, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Σούνιο, περπάτησαν στις γειτονιές της Πλάκας και απήλαυσαν γεύσεις της ελληνικής κουζίνας.

Τόσο το ενδιαφέρον πρόγραμμα ξεναγήσεων στην πόλη μας, όσο και η ζεστή φιλοξενία των μαθητών μας, άφησαν σε Έλληνες και Ιταλούς μαθητές τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι Ιταλοί μαθητές ανταπέδωσαν τη φιλοξενία από 16 έως 20 Οκτωβρίου.  
Στο χρονικό αυτό διάστημα, τα παιδιά μας γνώρισαν το Σχολείο Liceo Galileo, παρουσίασαν την εργασία τους για τον Παρθενώνα και τις καταστροφές που υπέστη από τον Μοροζίνι και τον Έλγιν και ανέπτυξαν τις θέσεις τους για το δίκαιο της επιστροφής των μαρμάρων στο νέο Μουσείο Ακροπόλεως, στην Αίθουσα Tελετών του Σχολείου. 

Η παραμονή τους στην ιταλική πόλη, που αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο, προσέφερε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να θαυμάσουν μοναδικά έργα Τέχνης.  Επισκέφθηκαν τα μουσεία της Καθεδρικής, του Ουφφίτσι, την Πινακοθήκη Πίττι και την Γκαλλερία ντελ Ακαντέμια, γνώρισαν, με εξειδικευμένη ξενάγηση από τους Καθηγητές τους, τα βασικότερα μνημεία της πόλης (Τρούλο της Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε, Κενοτάφιο Μεδίκων, εκκλησία Σάντα Κρότσε κ.α.) και απόλαυσαν εξαίσια έργα Τέχνης της εποχής της Αναγέννησης.

Η φιλοξενία των μαθητών και μαθητριών της Ιονίου Σχολής από τους συμμαθητές τους του Liceo Galileo ενδυνάμωσε τους δεσμούς φιλίας που είχαν ήδη δημιουργηθεί στα προηγούμενα χρόνια μεταξύ των δύο σχολείων και προγραμματίστηκε η επανάληψη της ανταλλαγής για τον Απρίλιο του σχολικού έτους 2024-'25.