Οι Υποτροφίες της ΙΟΝΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ

 

α. Για νέους μαθητές και μαθήτριες

Οι υποτροφίες που χορηγούνται και η εγγραφή των νέων μαθητών/-τριών βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τις κενές θέσεις που κάθε χρόνο προκύπτουν μετά την κατά προτεραιότητα εγγραφή των παιδιών που ήδη φοιτούν στο Σχολείο.  

 --------------------------------------------------------

Για το σχολικό έτος 2023-’24:

H Ιόνιος Σχολή προσφέρει σε νέους μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να εγγραφούν στην Α' τάξη του Γυμνασίου σχολ. έτους 2023-'24:

Μία (1) ολική υποτροφία για τον μαθητή/-τρια που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία

Δύο (2) μερικές υποτροφίες (50%), μία για το Γυμνάσιο στη Φιλοθέη και μία για το Γυμνάσιο στο Μαρούσι.

Δύο (2) μερικές υποτροφίες (25%), μία για το Γυμνάσιο στη Φιλοθέη και μία για το Γυμνάσιο στο Μαρούσι.

Οι υποτροφίες καλύπτουν τα δίδακτρα για τη φοίτηση των μαθητών/μαθητριών στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, με προϋπόθεση τη διατήρηση των άριστων επιδόσεων και της εξαιρετικής συμπεριφοράς.

Χορηγούνται κατόπιν γραπτών εξετάσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023, στις 9:00’ π.μ., στα διδακτήρια της Ιονίου Σχολής.

Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών.

 Για να ενημερωθείτε για την εξεταστέα ύλη, πατήστε εδώ PDF 30

Η υποβολή των Αιτήσεων Συμμετοχής στον Διαγωνισμό γίνεται ηλεκτρονικά ή κατόπιν επισκέψεως στο Σχολείο (Φιλοθέη ή Μαρούσι), έως την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023.

 

 β. Για τους μαθητές που φοιτούν στο Γυμνάσιο της Ιονίου Σχολής

Στους τρεις πρώτους μαθητές των τάξεων A', B' και Γ' Γυμνασίου του Σχολείου μας παρέχονται υποτροφίες με τη μορφή εκπτώσεων στα δίδακτρα της επομένης τάξεως.
 
 
γ. Για τους μαθητές που φοιτούν στο Γενικό Λύκειο της Ιονίου Σχολής
 
1. Στους τρεις πρώτους μαθητές της A' τάξης του Γενικού Λυκείου παρέχονται υποτροφίες με τη μορφή εκπτώσεων στα δίδακτρα της επομένης τάξεως.
 
2. Υποτροφία «Θέμις Καβαλιεράτου»:  Στον πρώτο μαθητή της B' τάξης του Γενικού Λυκείου παρέχεται η υποτροφία «Θέμις Kαβαλιεράτου», που είναι η πλήρης απαλλαγή από τα δίδακτρα της Γ' τάξεως του Γενικού Λυκείου.  Επίσης, εκπτώσεις στα δίδακτρα παρέχονται στον δεύτερο και τρίτο μαθητή.


Διακρίσεις και Βραβεύσεις

1. Σημαιοφόροι και Παραστάτες
Oι μαθητές που διακρίνονται για τις εξαιρετικές επιδόσεις και το ήθος τους, βραβεύονται τιμητικά ως Σημαιοφόροι και Παραστάτες του Σχολείου.

2. Έπαινοι - Bραβεία Προόδου
H Iόνιος Σχολή βραβεύει τους άριστους μαθητές με επαίνους και διακρίσεις.