Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

 

Ταξιδεύοντας γευστικά στην Ευρώπη

Μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση της πολιτιστικής ταυτότητας διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ανθρωπογεωγραφίας.

Χωρισμένοι σε ομάδες, εξερεύνησαν και μελέτησαν τη γαστρονομία μίας Ευρωπαϊκής χώρας (Ελλάδα, Κύπρο, Σουηδία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία και Ισπανία), έμαθαν για τις βασικές διατροφικές κουλτούρες των χωρών και κατανόησαν πώς επηρεάζουν το κλίμα, η γεωγραφία, η ιστορία και η οικονομία τις διατροφικές συνήθειες κάθε λαού. Έφτιαξαν, μάλιστα, και τις δικές τους συνταγές που, στη συνέχεια, απόλαυσαν!

Μέσω της μελέτης και εκτέλεσης των συνταγών είχαν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις ικανότητές τους στη συνεργασία και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων τους. 

 

eggs 6 gefsi 2 gefsi 3