Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

 

Δράσεις του Ομίλου Ρητορικής (Νοέμβριος 2025)

Τον μήνα Νοέμβριο, ο Όμιλος Debate της Ιονίου Σχολής συνέχισε τη δυναμική πορεία του, με τη συμμετοχή του στους παρακάτω ρητορικούς αγώνες, στην αγγλική γλώσσα και κατά τα πρότυπα του Βρετανικού Κοινοβουλίου:

1ο Invitational CGS Debate Cup, που έλαβε χώρα στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2025, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα.  Το Σχολείο μας εκπροσώπησαν μαθητές και μαθήτριες από το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Τα παιδιά μας συναγωνίστηκαν με ομάδες από διάφορα σχολεία της Αθήνας, επιδεικνύοντας υψηλό επίπεδο επιχειρηματολογίας, κριτικής σκέψης και φιλολογικής επάρκειας και αποσπώντας εντυπώσεις για την αγωνιστικότητα και το ήθος τους.

70ο Deree Invitational Debate Cup, που διεξήχθη στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2025.  Στη διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία η μικτή ομάδα “Engels”, με τη συμμετοχή και του μαθητή της Γ' Γυμνασίου, Ανδρέα Κουτρούλη, η οποία κατέκτησε την 4η θέση, ανάμεσα σε 80 ομάδες από διάφορα σχολεία της Αθήνας και συμμετείχε στους ημιτελικούς του Διαγωνισμού.

Ο Όμιλος Debate της Ιονίου Σχολής συμμετείχε με τρεις ομάδες. Οι μαθητές μας αγωνίστηκαν σε αντιλογίες επί απαιτητικών θεμάτων, όπως "Η Βουλή θα καθιστούσε παράνομη τη διαπραγμάτευση για την παραδοχή της απολογίας" και "Η Βουλή αντιτίθεται στη θεσμική καταδίκη της παραδοσιακής αρρενωπότητας".

Όπως πάντα, την αντιπροσωπευτική ομάδα του Σχολείου μας συνόδευσαν και καθοδήγησαν οι Προπονητές και Κριτές του διαγωνισμού Ελεάννα-Ραφαηλία Γώγου και Μανώλης Πολυχρονίδης, παρέχοντας πολύτιμη υποστήριξη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και του διαγωνισμού.