Το καλοκαιρινό αθλητικό πρόγραμμα "Αθλητικό Καλοκαίρι"

Το "Αθλητικό Καλοκαίρι", συνδυάζοντας την αγάπη και τη γνώση για το παιδί, επιδιώκει να αποτελέσει μία ξεχωριστή εμπειρία για όλους τους παλιούς και νέους φίλους μας, ηλικίας 4 έως 15 ετών.

Οι μαθητές, στο πλαίσιο αυτού του Αθλητικού Προγράμματος, εντάσσονται σε 5 κύκλους δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους, και συμμετέχουν σε μια σειρά από αθλητικές, διαθεματικές, εικαστικές δραστηριότητες, επισκέψεις και εκδρομές.

A. To Παιδικό Πρόγραμμα έχει ως στόχο τη γνωριμία αλλά και την εξοικείωση των παιδιών, ηλικίας 4 έως 7 ετών, με διάφορα αθλήματα, τη φύση, την πισίνα και τη θάλασσα. Οι μικροί μας φίλοι μέσα από τον χορό, το τραγούδι, τα εικαστικά και το θεατρικό παιχνίδι ανακαλύπτουν τον κόσμο της δημιουργίας και της φαντασίας και αποκτούν νέους τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης.
B. Για τους μαθητές ηλικίας 8 έως 11 ετών, το Πρόγραμμα Αθλητικών Δραστηριοτήτων, προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν και να συμμετάσχουν σε διαφορετικά αθλήματα με σκοπό να προάγουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία αλλά και την αυτενέργεια.
Γ. Για τους μεγαλύτερους φίλους μας, ηλικίας 12 έως 15 ετών, επιδιώκεται ο συνδυασμός του Aθλητισμού με την περιπέτεια μέσα από το Aθλητικό Πρόγραμμα Δράσης. Η επαφή με τη φύση, δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αποκτήσουν νέες εμπειρίες γεμάτες δράση, ενισχύοντας ταυτόχρονα αξίες όπως η αλληλεγγύη, το ομαδικό πνεύμα και η αυτοπεποίθηση.
Δ. Ειδικό πρόγραμμα άθλησης, που χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: 1.το “Football Camp” και 2. το “Girls’ Activities” ειδικά για τις ‘‘μικρές κυρίες’’. Tα παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών κάνουν ουσιαστική γνωριμία με δημοφιλή αθλήματα, μαθαίνουν να αγαπούν τον αθλητισμό και τη συστηματική προσπάθεια.

Oι δραστηριότητες των Προγραμμάτων Α, Β, Γ, Δ, πραγματοποιούνται στον ασφαλή και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του σχολείου μας αλλά και σε επιλεγμένα αθλητικά κέντρα. Την επίβλεψη έχουν ειδικευμένοι κατά άθλημα Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Δασκάλες Εικαστικών, Μουσικής, Aγγλικών, Νηπιαγωγοί, Ναυαγοσώστες, αλλά και συνοδοί και οδηγοί των σχολικών μας λεωφορείων.

Επιθυμία και στόχος μας είναι οι μαθητές μέσα από τη συμμετοχή τους στο ‘‘Αθλητικό Καλοκαίρι’’ να αντιμετωπίσουν τον αθλητισμό ως ολότητα και να καλλιεργήσουν την αξία της ευγενούς άμιλλας και του “ευ αγωνίζεσθαι”.