Μαθητικές εφημερίδες

Η Ιόνιος Σχολή ενισχύει κάθε δραστηριότητα που προσφέρει στους μαθητές κίνητρα για δράση και ενεργοποιεί τη δημιουργικότητα και τη φαντασία  τους. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο δραστηριοτήτων ενισχύει με κάθε τρόπο την έκδοση δύο μαθητικών εφημερίδων:

"Τα Βήματά μας"

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου εκδίδουν κάθε χρόνο δύο τεύχη της εφημερίδας τους «Τα Βήματά μας». Χάρη σε αυτή τούς δίνεται η ευκαιρία:
• να αρθρώσουν προσωπικό λόγο
• να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να αυτενεργήσουν
• να εθισθούν στην ομαδική εργασία, προκειμένου να επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα
• να αισθανθούν τη χαρά της δημιουργίας

"Το Tρεχούμενο Μελάνι"

«ΤΟ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΜΕΛΑΝΙ» είναι το σχολικό έντυπο το οποίο με μεράκι και χαρά προετοιμάζουν από την αρχή της χρονιάς και εκδίδουν μαθητές του Γυμνασίου μας, με τη συνεργασία μαθητών του Λυκείου.  Είναι η δική τους «γωνιά», ο χώρος όπου αισθάνονται ελεύθεροι να δημιουργήσουν.

Με την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών αποφασίζουν για την ύλη και τα θέματα κάθε τεύχους, καταγράφοντας στιγμιότυπα της σχολικής ζωής, αποτυπώνοντας την άποψή τους για θέματα της καθημερινότητας, σχολιάζοντας ταινίες και βιβλία. Η επικαιρότητα δίνει συχνά την αφορμή για αφιερώματα και εκτενή άρθρα, για συνεντεύξεις και για προβληματισμό.

Με «ΤΟ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΜΕΛΑΝΙ» οι μαθητές του σχολείου μας συμμετέχουν στο διαγωνισμό σχολικού εντύπου που διοργανώνει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Επιθυμία όλων μας είναι μέσα από το «ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΜΕΛΑΝΙ» οι μαθητές:
1. να δώσουν το δικό τους στίγμα για θέματα που κινούν το ενδιαφέρον τους και επιλέγουν να σχολιάσουν
2. να έχουν το θάρρος να διατυπώνουν την άποψή τους, στοιχείο που προσιδιάζει σε κάθε ενεργό και σκεπτόμενο μέλος της κοινωνίας
3. να δώσουν διέξοδο στη δημιουργικότητά τους
4. να καλλιεργήσουν το γραπτό λόγο
5. να εξοικειωθούν με την ομαδική εργασία και τη συνεργατικότητα προς επίτευξη ενός κοινού στόχου
6. να ενισχύσουν τους δεσμούς φιλίας που τους ενώνουν.