Αθλητικός Σύλλογος Ιονίου Σχολής

Το καταστατικό του Αθλητικού Συλλόγου της Ιονίου Σχολής τοποθετεί τους σκοπούς του Συλλόγου.

Μεταξύ των άλλων ο Σύλλογος αποβλέπει στο να δημιουργεί κίνητρα για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των παιδιών σε προπονήσεις και αγώνες, να καλλιεργεί την άμιλλα και να προετοιμάζει τις ομάδες μας για τα ατομικά και ομαδικά αθλήματα στα οποία λαμβάνουν μέρος σε φιλικούς και διασχολικούς αγώνες.

Έδρα του Αθλητικού Συλλόγου της Ιονίου Σχολής είναι το κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Κωνσταντίνος Καβαλιεράτος», στο Μαρούσι.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Αθλητικού Συλλόγου, λειτουργούν αθλητικοί όμιλοι σε απογευματινό ωράριο (2:30’ μ.μ. - 4:00’ μ.μ.), οι οποίοι αποτελούν στην ουσία προέκταση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, που διεξάγεται εντός του πρωινού προγράμματος. Η διδασκαλία εξειδικεύεται και οι μαθητές ασχολούνται αποκλειστικά με το άθλημα που αγαπούν.

Πιο συγκεκριμένα λειτουργούν οι εξής αθλητικοί όμιλοι:
Όμιλος Αγωνισμάτων Στίβου
Όμιλος Καλαθοσφαίρισης
Όμιλος Πετοσφαίρισης
Όμιλος Ξιφασκίας
Όμιλος Κολύμβησης
Όμιλος Ενόργανης Γυμναστικής
Όμιλος Καράτε
Όμιλος Ποδοσφαίρου
Όμιλος Αντισφαίρισης

Κατά τη διάρκεια των απογευματινών μαθημάτων δίνεται έμφαση στη βελτίωση της τεχνικής των αθλητών και την τακτική, ιδιαίτερα στα ομαδικά αθλήματα. Μαθητές που διακρίνονται για τις επιδόσεις και την απόδοσή τους επιλέγονται, προκειμένου να στελεχώσουν τις ομάδες του Σχολείου μας. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η σωστή προετοιμασία για τη συμμετοχή των ομάδων στο Εξωτερικό Πρωτάθλημα και τους Διασχολικούς Αγώνες.   

Στο πλαίσιο της προσφοράς ποικίλων δραστηριοτήτων που θα εμπλουτίσουν τις εμπειρίες των μαθητών μας, η Ιόνιος Σχολή οργανώνει αθλητικές δράσεις και αποδράσεις σε ημέρες εκτός του σχολικού προγράμματος. Πρόκειται για προπονήσεις χιονοδρομίας (ski) και μαθήματα ιστιοπλοΐας, που πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο - εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Όμιλος χιονοδρομίας
Οι προπονήσεις γίνονται σε χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού με την καθοδήγηση ειδικευμένων προπονητών και με τη συνοδεία των καθηγητών Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας.  Στις εξορμήσεις αυτές συμμετάσχουν μαθητές όλων των ηλικιών, ενώ οι μεγαλύτεροι έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν και στο snowboard, δοκιμάζοντας σπάνιες εμπειρίες.

Όμιλος ιστιοπλοΐας
Πρόταση για μία διαφορετικού είδους αθλητική δραστηριότητα αποτελεί η συμμετοχή μαθητών του Σχολείου μας στις προπονήσεις ιστιοπλοΐας, οι οποίες γίνονται τα πρωινά του Σαββάτου, στο Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Γλυφάδας.

Όσοι συμμετέχουν γνωρίζουν τα μυστικά της ιστιοπλοΐας σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, αφού και μαθήματα θεωρίας γίνονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ομίλου και εξάσκηση των μαθητών με σκάφη optimist και laser. Έχοντας αποκτήσει βασικές γνώσεις και δεξιότητες, οδηγούν μόνοι τους τα μικρά σκάφη, νιώθοντας έστω και για λίγο μία αίσθηση αυτονομίας και ελευθερίας.