Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

 

Το μάθημα Classical Languages στο ΙΒ της Ιονίου Σχολής

Η Ιόνιος Σχολή, συνεχίζοντας την καινοτόμο πορεία της στον χώρο της Εκπαίδευσης, εισάγει ένα ακόμα νέο μάθημα, στα πλαίσια του τμήματος του Ιnternational Βaccalaureate. Πρόκειται για το μάθημα Classical Languages, το οποίο διδάσκει η κ. Δήμητρα Καλλιγέρη, απόφοιτος της Κλασσικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλασσική Φιλολογία (U.C.L./M.A. in Classics), τη Βυζαντινή και Νεοελληνική Λογοτεχνία (K.C.L./M.A. in Modern Greek), μετεκπαιδευθείσα στην Ειδική Αγωγή και υποψήφια Διδάκτωρ Νεοελληνικής Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Το μάθημα Classical Languages έχει ως στόχο, μέσα από την ολιστική ερμηνευτική προσέγγιση των αρχαιοελληνικών κειμένων και τον επιχειρούμενο συσχετισμό των μηνυμάτων τους με τα δεδομένα της σύγχρονης παγκοσμιούμενης πραγματικότητας, να βοηθήσει τους μαθητές να καλλιεργήσουν περαιτέρω την απόλυτα συνάδουσα με τις βασικές αρχές του ΙΒ (πρβ. Learner’s Profile και International Mindedness) πολυπολιτισμική τους συνείδηση, προκειμένου να εκτιμήσουν σε βάθος τη διαχρονική αξία της αρχαιοελληνικής σκέψης και κουλτούρας γενικότερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιόνιος Σχολή είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό ΙΒ σχολείο που προσφέρει το μάθημα αυτό, επιλογή που συνάδει, αφ’ ενός μεν, με τον ευρύτερο σεβασμό που αυτό παραδοσιακά τρέφει για τις κλασσικές σπουδές, αφ’ ετέρου δε, με την εγνωσμένη ρηξικέλευθη πολιτική του στο σύγχρονο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι.