Άλλες εκδηλώσεις του Γενικού Λυκείου

Παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος "Αθήνα, μία πόλη οικοσύστημα" από την Α' Λυκείου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος"

3 και 10 Δεκεμβρίου 2019

Mαθητές και μαθήτριες του 2ου και 3ου τμήματος της Α' Λυκείου επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος", κατά τμήματα, στις 3 και 10 Δεκεμβρίου 2019.

Εκεί, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αθήνα, μία πόλη οικοσύστημα" και ενημερώθηκαν για το βιώσιμο οικοσύστημα του ΚΠΙΣΝ και τις πρακτικές βιωσιμότητας που ακολουθούνται παγκοσμίως.

Στη συνέχεια, συμμετείχαν σε ένα εργαστήριο design, κατά τη διάρκεια του οποίου συζήτησαν σε ομάδες, αντάλλαξαν απόψεις, σχεδίασαν και κατασκεύασαν μακέτες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του οικοσύστηματος της Αθήνας ως μίας πόλης του μέλλοντος στην οποία διατηρείται η ισορροπία μεταξύ των οργανισμών που τα απαρτίζουν και της ενέργειας που χρησιμοποιείται.

Συγκεκριμένα οι μαθητές μας κατασκεύασαν, βασισμένοι σε ιδέες που είχαν επεξεργαστεί, και παρουσίασαν τη μακέτα ενός σχολείου, ενός καταστήματος ρούχων και ενός super market, έτσι όπως αυτά θα ήταν στα πλαίσια ενός αστικού συστήματος.

Ανάλογες επισκέψεις προγραμματίζονται και για τα άλλα τμήματα της Α' Λυκείου.