Άλλες εκδηλώσεις του Γενικού Λυκείου

Εκπαιδευτική Ανταλλαγή παιδιών της Ιονίου Σχολής με το Escola Pia de Sarrià-Calassanç στη Βαρκελώνη της Ισπανίας

16-20 Νοεμβρίου 2019 και 20- 24 Νοεμβρίου 2019

Στο πλαίσιο του αγγλόφωνου Προγράμματος Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών, μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου και του 1ου έτους ΙΒ της Ιονίου Σχολής φιλοξενήθηκαν στη Βαρκελώνη (16-20 Νοεμβρίου 2019) από τους Ισπανούς συμμαθητές τους του Σχολείου Escola Pia de Sarrià-Calassanç.

Κατά την εκεί παραμονή τους, ξεναγήθηκαν από Καθηγητές του Σχολείου της Βαρκελώνης σε μνημεία και αξιοθέατα της πόλης, ενώ η παρουσίαση των Ισπανών μαθητών, με θέμα «Αρχιτεκτονική της πόλης», βοήθησε τα παιδιά να αντιληφθούν την ιδιαιτερότητα και το μοναδικό "χρώμα" της πρωτεύουσας της Καταλονίας.  Η Γοτθική και Ρωμαϊκή συνοικία, ο Ρωμαιοκαθολικός Ναός της Sagrada Família και άλλα εμβληματικά κτήρια, σχεδιασμένα από τον διάσημο Καταλανό Αρχιτέκτονα Αntoni Gaudi, το μουσείο Πικάσσο, είναι μερικά μόνο από όσα επικέφθηκαν και θαύμασαν με την ξενάγηση και τα σχόλια και  των δύο συνοδών Καθηγητών του Σχολείου μας, Ήρας Βλαχάκη και Κωνσταντίνου Γκουσιάρη.

Οι μαθητές της Ιονίου Σχολής επέστρεψαν στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου 2019, με τους Ισπανούς συμμαθητές τους, που φιλοξένησαν έως τις 24 Νοεμβρίου 2019.

Ήταν η σειρά τους να παρουσιάσουν την ομαδική εργασία τους για την «Αρχιτεκτονική της πόλης» και τη «Μετανάστευση», ενώ μαθητές του τμήματος Ισπανικής Γλώσσας της Β' Γυμνασίου καλωσόρισαν τους φιλοξενούμενούς μας με γλυκά κεράσματα!  Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε η Ομάδα Παραδοσιακών Χορρών του Δημοτικού Σχολείου, που χόρεψε και ξεσήκωσε τους πάντες! 

Φυσικά, οι Ισπανοί μαθητές δεν παρέλειψαν να περπατήσουν σε όμορφες γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας και να επισκεφθούν μουσεία και πολιτιστικά μνημεία της πόλης.

Η ανταλλαγή με το Σχολείο Escola Pia de Sarrià-Calassanç άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις και έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές στιγμές, γνωρίζοντας, ταυτόχρονα, μία από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πόλεις.