Άλλοι Όμιλοι δημιουργικής απασχόλησης

Εικαστικός Όμιλος

Ο Εικαστικός Όμιλος του Σχολείου μας λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα σε ώρες εκτός πρωινού προγράμματος. Τα μαθήματα του Ομίλου γίνονται από την κ. Ήρα Βλαχάκη, Εικαστικό, Διπλωματούχο της Ecole des Beaux Arts de Paris.

Οι μαθητές, μέσα από την ενασχόλησή τους με τη Ζωγραφική, κατά κύριο λόγο, αλλά και με άλλες μορφές της Τέχνης, έχουν την ευκαιρία:
1. να ανακαλύψουν τη ζεστασιά των χρωμάτων,
2. να γνωρίζουν τον «μυστικό» κώδικα επικοινωνίας της Τέχνης,
3. να εκτιμήσουν την αξία της Τέχνης,
4. να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν νέες πρωτότυπες οδούς επικοινωνίας, κάποιες φορές εντελώς προσωπικές και ιδιαίτερες,
5. να αναδείξουν τα ταλέντα και τη δημιουργικότητά  τους και
6. να συμμετάσχουν σε ποικίλους διαγωνισμούς

Ειδικότερα τα παιδιά που συμμετέχουν στον Εικαστικό Όμιλο έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον πηλό μέσα από κατασκευές Γλυπτικής ή Κεραμικής, να ασχοληθούν με την τέχνη του ψηφιδωτού και τη Βυζαντινή Αγιογραφία, να γνωρίσουν νέα υλικά και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την Ιστορία της Τέχνης, μέσα από προβολές slides ή ταινιών που αναφέρονται σε μεγάλους ζωγράφους.

Ο Εικαστικός Όμιλος της Ιονίου Σχολής συμμετέχει σε Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες. Το ταλέντο και η φαντασία των μαθητών «γεννούν» μικρά αριστουργήματα, ενώ η συμμετοχή και η προσπάθειά τους επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο.  Κάθε χρόνο διακρίνονται και λαμβάνουν τα αντίστοιχα βραβεία.