Άλλες εκδηλώσεις του Γενικού Λυκείου

Διεθνής Διαγωνισμός International Competition for Young Debaters - I.C.Y.D.

16 Φεβρουαρίου 2019

Η Ιόνιος Σχολή φιλοξένησε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, από τις 9:00’ το πρωί ως τις 6:00’ το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του Σχολείου στη Φιλοθέη (Λουκή Ακρίτα 10), τους αγώνες του Διεθνούς Διαγωνισμού International Competition for Young Debaters -I.C.Y.D..

Πρόκειται για ρητορικούς αγώνες στους οποίους είχαν δικαίωμα συμμετοχής νεαροί "debaters" έως 15 ετών, με σκοπό την επιλογή τεσσάρων (4) ελληνικών ομάδων που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του Διαγωνισμού (στο Cambridge, στις 27 Απριλίου 2019).

Στους αγώνες του Σαββάτου έλαβαν μέρος 100, περίπου, παιδιά, μαθητές και μαθήτριες της Ιονίου Σχολής και άλλων Ιδιωτικών Σχολείων, οι οποίοι, σύμφωνα με τους κανόνες του British Parliamentary Debating, αντιπαρέθεσαν τα επιχειρήματά τους σε τρεις προκριματικούς γύρους. Οι οκτώ ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία προκρίθηκαν σε δύο ημιτελικούς που διαγωνίστηκαν παράλληλα.  Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδείχθηκαν 4 ομάδες (δύο από τα Εκπαιδευτήρια Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, μία από τη Σχολή Μωραΐτη και μία από τα Σχολεία της Αμερικάνικης Κοινότητας) που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά σχολεία στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Την ευθύνη της οργάνωσης και τον συντονισμό των αγώνων είχε αναλάβει ο κ. Μανώλης Πολυχρονίδης, προπονητής του Ρητορικού Ομίλου της Ιονίου Σχολής.

Την όλη προσπάθεια συνέδραμε ομάδα εθελοντών της Ιονίου Σχολής, τους οποίους ευχαριστούμε για τον χρόνο που διέθεσαν και την πολύτιμη βοήθειά τους.