Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις 

"Ο Πυθαγόρας" - Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

9 Φεβρουαρίου 2019

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία οργανώνει, για πρώτη χρονιά φέτος, τον «Πυθαγόρα», ένα πρωτότυπο Διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019 και απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Γ, Δ, Ε’ και Στ’ Δημοτικού, καθώς και Α’ και Β’ Γυμνασίου.

Η πρωτοτυπία του Διαγωνισμού έγκειται στο ότι αξιολογεί τον μαθηματικό συλλογισμό και όχι τις μαθηματικές γνώσεις και στους συμμετέχοντες παρέχονται όλες οι προαπαιτούμενες γνώσεις (τύποι –προτάσεις της θεωρίας) για την επίλυση των θεμάτων.

Η Ιόνιος Σχολή, στη Φιλοθέη (Λουκή Ακρίτα 10), έχει ορισθεί ως εξεταστικό κέντρο για μαθητές της Ιονίου Σχολής καθώς και άλλων σχολείων.

Για τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό απαιτείται:

- η συμπλήρωση της σχετικής Δήλωσης Συμμετοχής. Η δήλωση συμπληρώνεται ηλεκτρονικά, πατώντας ΕΔΩ, ή στη Γραμματεία του Σχολείου.

- η καταβολή ποσού 10.- ευρώ (στη Γραμματεία του Σχολείου. Το ποσό αντιστοιχεί στην ετήσια συνδρομή για το περιοδικό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας). Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης, η καταβολή των 10.- ευρώ παρακαλούμε να γίνει έως 18 Ιανουαρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό "Ο Πυθαγόρας" μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ