Άλλες εκδηλώσεις του Γυμνασίου

Συμμετοχή της Ιονίου Σχολής στο Γ’ Μαθητικό Συμπόσιο ASPnet UNESCO

4 και 5 Μαΐου 2018

Ομάδα μαθητών και μαθητριών των τάξεων Β΄ και Γ’ Γυμνασίου της Ιονίου Σχολής έλαβε και φέτος μέρος στο Γ’ Μαθητικό Συμπόσιο ASPnet UNESCO, το οποίο φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων, την Παρασκευή,4 και το Σάββατο 5 Μαΐου 2018.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι Ευάγγελος Ευσταθίου, Ηλίας Κοσιφολόγος, Άρης Λαφαζάνος, Ελένη Μαλατάντη, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος και Παύλος Παλόγλου (μαθητές της Γ’ Γυμνασίου) και οι Ιωάννης Σερεφίδης, Μαριάννα Κοντουδάκη και Φοίβη Κουίκ (μαθητές της Β’ Γυμνασίου).  Στη διημερίδα, καθώς και στα πορίσματα του Συμποσίου, έλαβαν επίσης μέρος η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου της Ιονίου Σχολής κ. Πηγή Σμιλάκου και η κ. Μαρία Επιτηδείου.

Το θέμα του φετινού συμποσίου ήταν «Η Παγκόσμια Ιδιότητα του Πολίτη». Τα παιδιά μας, με την καθοδήγηση του Καθηγητή τους της Γαλλικής Γλώσσας κ. Γεωργίου Βλόνταρζικ, προετοίμασαν την παρουσίασή τους, ενταγμένη σε ένα ευρύτερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, εμπλουτισμένο με μουσική και χορό.

Η παρουσίαση έγινε ενώπιον μαθητών και μαθητριών από τα δεκατέσσερα σχολεία που συμμετέχουν στο Συμπόσιο, ενώ οι μαθητές μας συμμετείχαν και στις Επιτροπές Πορισμάτων, όπου συζητήθηκαν και τέθηκαν σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Συμποσίου όλες οι προτάσεις των συμμετεχόντων.  

Για μία ακόμα φορά η παρουσία των παιδών μας υπήρξε εξαιρετική και το ήθος τους υποδειγματικό! Συγχαρητήρια σε όλους!

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από το διήμερο Συμπόσιο και την παρουσίαση της Ιονίου Σχολής. 

 

c symposio