Άλλα Eπίκαιρα Θέματα - Ανακοινώσεις

Εξαιρετική διάκριση της Ιονίου Σχολής στην 37η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

30 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2018

H Ιόνιος Σχολή, εκπροσωπούμενοι από τους μαθητές του 1ου έτους ΙΒ, Βασιλική Αρενίκη και Γεώργιο Γάτσιο, συμμετείχε στην 37η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος, από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2018, στην Αθήνα, προκειμένου να σχηματισθεί η Εθνική Αντιπροσωπία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην ερχόμενη 88η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, στο Rotterdam της Ολλανδίας.

Οι μαθητές μας, αφού τοποθετήθηκαν σε μία από τις 10 Επιτροπές, εργάστηκαν επί του θέματος της φετινής Συνδιάσκεψης «Thinking over the Future of Europe: Sustainable development as a political choice for the generations to come»: ο Γ. Γάτσιος στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων (Committee on Constitutional Affairs I - AFCO I) και η Β. Αρενίκη στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (Committee on Industry, Research and Energy I - ITRE I).

Η παρουσία τους και η συμμετοχή τους σε όλες τις φάσεις της Συνδιάσκεψης υπήρξε εξαιρετική! Και τα δύο παιδιά μας κατάφεραν όχι μόνο να περάσουν στην τελική φάση της διαδικασίας, αλλά να καταταγούν από την κριτική επιτροπή που αξιολόγησε τη συμμετοχή κάθε μαθητή, στην ομάδα των 7 μαθητών και μαθητριών που θα ταξιδέψουν στο Rotterdam της Ολλανδίας, το φθινόπωρο του 2018, για την 88η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Τα δύο παιδιά μας εκπροσώπησαν την Ιόνιο Σοχλή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τους ευχόμαστε "καλή συνέχεια"!