Άλλες εκδηλώσεις του Γενικού Λυκείου

Διμερής εκπαιδευτική ανταλλαγή με το Κλασσικό Λύκειο Galileo Galilei της Φλωρεντίας, στην Ιταλία

22 έως 26 Μαρτίου και 11 έως 15 Απριλίου 2018

Ομάδα μαθητών και μαθητριών των τάξεων Α’ και Β’ Λυκείου, καθώς και του 1ου έτους ΙΒ, συμμετείχε σε διμερή εκπαιδευτική ανταλλαγή με το Κλασσικό Λύκειο Galileo Galilei της Φλωρεντίας, στην Ιταλία.

Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Art - History - Religion: Bonding young people through Europe», με ιδιαίτερο θέμα τις «Πολιτιστικές επαφές Αθηνών-Φλωρεντίας, στις απαρχές της Αναγέννησης».  Υπεύθυνοι Καθηγητές ήταν οι Φιλόλογοι Στάντης Αποστολίδης και Αναστάσιος Μανδραπήλιας.

Στόχος ήταν η γνωριμία με την Ιστορία και τον Πολιτισμό της κάθε χώρας, με γόνιμο και δημιουργικό τρόπο, ενώ η αλληλεπίδραση με τους συνομηλίκους τους, συνετέλεσε ώστε τα παιδιά να αντιληφθούν και βιωματικά, τον τρόπο ζωής και σκέψης ενός άλλου ευρωπαϊκού λαού.

Οι φιλοξενούμενοί μας Ιταλοί μαθητές επισκέφθηκαν τη χώρα μας από τις 22 Μαρτίου έως τις 26 Μαρτίου. 

Οι Έλληνες συμμαθητές τους ετοίμασαν μία μικρή αλλά ζεστή υποδοχή και τους ξενάγησαν στους χώρους του Σχολείου.  Την επόμενη ημέρα, όλοι μαζί παρακολούθησαν μάθημα Αρχαίων Ελληνικών, στο οποίο οι Ιταλοί μαθητές μας εντυπωσίασαν! 

Κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής τους, ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο της Ακρόπολης, Θέατρο του Διονύσου, Θωρηκτό Αβέρωφ).  Γνώρισαν, επίσης, όμορφες και ενδιαφέρουσες γωνιές της Αθήνας. Σε όλες τις εξορμήσεις τους συνοδεύονταν από τους Έλληνες συμμαθητές τους.

athens2 athens3 athens4 athens5

Το ραντεβού μας για τη συνέχεια του όμορφου αυτού ταξιδιού δόθηκε λίγες μέρες αργότερα...στη Φλωρεντία!

Η επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών της Ιονίου Σχολής στην Ιταλία πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 15 Απριλίου 2018.

Η υποδοχή που τους επεφύλαξαν υπήρξε θερμή. Μέσα από μία σύντομη παρουσίαση που είχαν ετοιμάσει οι Ιταλοί μαθητές θύμισαν όμορφες στιγμές από το ταξίδι τους στην Ελλάδα και προσέφεραν σε όλους αναμνηστικά δωράκια. 

Τα παδιά μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Liceo Galileo και να επισκεφθούν τα βασικότερα μουσεία της Φλωρεντίας (Ουφφίτσι, Πίττι, Γκαλερία ντελ Ακαντέμια, Μουσείο Ντα Βίντσι).  Μέσα από εξειδικευμένη ξενάγηση από τους καθηγητές τους, γνώρισαν μνημεία της πόλης και απόλαυσαν εξαίσια έργα Τέχνης της εποχής της Αναγέννησης. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις τα ίδια τα παιδιά είχαν προετοιμάσει μία μικρή παρουσίαση για τους συμμαθητές τους. 

Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα μπορείτε να δείτε εδώ.

Η φιλοξενία των μαθητών και μαθητριών της Ιονίου Σχολής από τους συμμαθητές τους του Liceo Galileo ενδυνάμωσε τους δεσμούς φιλίας που είχαν ήδη δημιουργηθεί και έδωσαν υπόσχεση να ξαναβρεθούν σύντομα.

Ήταν μία μοναδική εμπειρία που θα μείνει σε όλους αξέχαστη!

10 fir