Άλλες εκδηλώσεις του Γυμνασίου

5η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στη Γαλλική Γλώσσα «CONSEIL DES JEUNES CITOYENS»

9 και 10 Μαρτίου 2018

Η Ιόνιος Σχολή συμμετείχε και φέτος με ομάδα μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου στην 5η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά «Conseil des Jeunes Citoyens», που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018.

Πρόκειται για την προσομοίωση μίας Ανοιχτής Συνεδρίασης Δημοτών, που τοποθετεί τους μαθητές σε ρόλο ενεργού πολίτη και τους ωθεί να εφαρμόσουν τεχνικές του Δημόσιου Λόγου, του Αυθόρμητου και Προσχεδιασμένου Μονολόγου, του Διττού και Προτρεπτικού Λόγου.

Για το πρώτο βραβείο «Jeune Citoyen», την πρώτη θέση κατέλαβε ο μαθητής της Β' Γυμνασίου Ανέστης Αλέξανδρος.

Ο μαθητής της Γ' Γυμνασίου Παύλος Μεγαλοοικονόμου, που είχε διακριθεί με το βραβείο «Jeune Citoyen» στην 1η θέση στην προηγούμενη Μαθητική Συνάντηση, είχε φέτος τον ρόλο του Μέντορα, και συμμετείχε στη βαθμολογία του διττού λόγου ως κριτής, βαθμολογώντας με τον κ. Αρβανίτη, Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ.

delasal 3 delasal 4

H διακρίσεις των μαθητών του Σχολείου μας είναι ιδιαίτερης αξίας, αν ληφθεί υπόψη ότι συναγωνίστηκαν συνομηλίκους τους από γαλλόφωνα σχολεία στα οποία η διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας ακολουθεί ενισχυμένο πρόγραμμα. Ο Αλέξανδρος Ανέστης μάλιστα, βασίστηκε αποκλειστικά στη διδασκαλία που γίνεται στην Ιόνιο Σχολή και στην προετοιμασία του ειδικά για τον συγκεκριμένο Διαγωνισμό.

Αξιόλογη ήταν και η παρουσία των λοιπών συμμετασχόντων, Νάντιας Μωραΐτη (Α' Γυμνασίου), Αριάδνης Πήλιουρα, Ιωάννας Γκιώνη, Γιώργου Τσακουμάκη, Γιάννη Ηλιόπουλου, Κωνσταντίνου Πασχαλίδη (Β’ Γυμνασίου), Δημήτρη Καπιτσαλά και Αλεξάνδρας Κλάππα (Γ’ Γυμνασίου).

delasal 1 delasal 2

Η καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας κ. Τζωρτζίνα Καλέργη, που ανέλαβε την προετοιμασία των μαθητών, και όλη η οικογένεια της Ιονίου Σχολής είναι υπερήφανοι για την αξιέπαινη προσπάθεια των παιδιών μας.

Βέβαια, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και τη βόλτα τους στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ επισκέφθηκαν και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Συνολικά απέκτησαν μία εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη!

delasal 5 delasal 6 delasal 7 delasal 8