Άλλες εκδηλώσεις του Γενικού Λυκείου

Εκπαιδευτική ανταλλαγή με το Budaorsi Illyes Gyula Gymnazium στη Βουδαπέστη Ουγγαρίας

18-25 Φεβρουαρίου 2018

Για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε, με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία, διμερής εκπαιδευτική ανταλλαγή μεταξύ των μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου της Ιονιου Σχολής και μαθητών του Λυκείου του Budaorsi Illyes Gyula Gymnazium της Βουδαπέστης.

Το θέμα του προγράμματος ήταν "Culture and Traditions: History-Photography-Cinema". 

Την προετοιμασία των παιδιών είχε αναλάβει η κ. Ήρα Βλαχάκη, Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, συνεπικουρούμενη από τον κ. Αναστάσιο Μανδραπήλια. Συνοδοί της εκδρομής ήταν o κ. Μελετόπουλος, Διευθυντής του Λυκείου, η κ. Βλαχάκη και ο κ. Αγκαζίρ, υπεύθυνος εκδρομών και επισκέψεων του Σχολείου μας.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες των μαθητών του Budaorsi Illyes Gyula Gymnazium της Βουδαπέστης. Οι παρουσιάσεις των δύο σχολείων έγιναν στην αγγλική γλώσσα και έλαβαν χώρα στο Budaorsi Illyes Gyula Gymnazium. Οι συμμετέχοντες, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, παρακολούθησαν από κοινού σε εργαστήρια φωτογραφίας και κινούμενου σχεδίου και επισκέφτηκαν το γνωστό Korda Film Στούντιο Κινηματογράφου.

Ανακαλύπτοντας την πόλη μέσα από την αλληλεπίδραση με τους συνομηλίκους τους μαθητές, τα παιδιά του Σχολείου μας ξεναγήθηκαν στην πόλη της Βουδαπέστης και κατά μήκος του Δούναβη, στην ιστορική γειτονιά του Buda Castle, του Παλατιού και της Εκκλησίας του Αγ. Ματθαίου, στην Εθνική Πινακοθήκη και το Ιστορικό μουσείο Terror Haza.

Η εκπαιδευτική ανταλλαγή αυτή αποτέλεσε μοναδική βιωματική εμπειρία για τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές.


buda 0