Άλλες εκδηλώσεις του Γενικού Λυκείου

Η Ιόνιος Σχολή στο 9th PSMUN 2019

1 έως 3 Μαρτίου 2019

Ο Όμιλος Model United Nations (M.U.N.) της Ιονίου Σχολής συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην 9η Προσομοίωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνα (9th PSMUN 2019), που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 1η Μαρτίου έως την Κυριακή 3η Μαρτίου, και είχε ως κεντρικό θέμα τη Δημοκρατία και τους Οικουμενικούς Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στο διεθνές αυτό συνέδριο, που είχε ως γλώσσα εργασίας την αγγλική, συμμετείχαν πάνω από 700 μαθητές από 45 Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία από Ελλάδα, Αίγυπτο, Αλβανία, Λίβανο, Παλαιστίνη και Τουρκία.

Στην Ιόνιο Σχολή ανατέθηκε η εκπροσώπηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και έλαβαν μέρος: 

η Σοφία Μπερτζώλη (IB1) που συμμετείχε στην Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας,

η Έλενα Δαβάκη (IB1) στην Επιτροπή Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών και Πολιτισμικών υποθέσεων,

ο Νίκος Στραβοσκούφης (Β'Λυκείου) στη Νομική Επιτροπή,

η Ιφιγένεια Παπαθεοφάνους (Β' Λυκείου) στην Επιτροπή Περιβάλλοντoς,

η Αριάδνη Μπάκουλα (ΙΒ1) στο Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων και

η Ελισάβετ Μολογούση (Β' Λυκείου) στην Ειδική Επιτροπή για τη Δημοκρατία και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Οι μαθητές μας, με την καθοδήγηση του Εκπαιδευτή Ρητορικής κ. Μανώλη Πολυχρονίδη, είχαν προετοιμάσει ειδική θεματολογία ανά επιτροπή και είχαν μελετήσει τις θέσεις της χώρας που τους ανατέθηκε να εκπροσωπήσουν, επισκεπτόμενοι την Αιγυπτιακή Πρεσβεία στην Αθήνα.

To τριήμερο συνέδριο ολοκληρώθηκε με μία μεγάλη επιυχία για την Έλενα Δαβάκη, η οποία είχε χρισθεί και Αρχηγός της Διπλωματικής Αποστολής - Πρέσβειρα: διακρίθηκε ως καλύτερη εκπρόσωπος (Best Delegate) στην επιτροπή της, διάκριση που απονεμήθηκε μόνο σε 12 άτομα σε ολόκληρο το συνεδρίο.

PSMUN2019 1 PSMUN2019 2